Hvorfor velge NutriBowl?

Digg mat
Vi lager skikkelig digg mat, som i tillegg er skikkelig sunn. Hvis du er en av dem som er åpen for nye og spennende smaker, vil du elske NutriBowl! Vi gjør din yndlingsmat proppfull av næring, og vil overbevise deg om at sunn mat også er smakfull mat.
Sunn mat
Vi bruker hele, plantebaserte og næringsrike råvarer og unngår tilsetningsstoffer, konserveringsmidler og tilsatt sukker. Måltidene er satt sammen av leger og ernæringsfysiologer for optimal ernæring i tråd med hva som er dokumentert helsefremmende.
Mer grønt
De fleste er enige om at mer grønt er bra. Men det behøver ikke bety at du bare må spise salat. Hos oss er vårt mål at du skal få i deg grønnsaker nok for hele uken, kamuflert i våre herlige retter.
Spar tid med ferdiglaget mat
I en travel hverdag tyr man fort til enkle måltidsløsninger og lite variasjon i råvarene. Ferdigprodukter får ofte større plass enn man egentlig ønsker. Matlaging fra bunnen av, med ekte råvarer, tar ofte mer tid enn man har til disposisjon. Derfor gjør vi i NutriBowl jobben for deg. Vi handler, kutter, koker, steker, blander og setter sammen næringsrike måltider for deg. Vårt kjøkken er fullt av ivrige, fantastiske kokker som brenner for å at du skal få den aller beste og sunneste maten.
En god total
Det er totalen av hva man spiser som avgjør om man har et sunt kosthold. Variasjon er viktig, og med retter fra NutriBowl får du i deg grønnsaker og belgvekster du trolig ikke ville brukt like ofte selv. Det er også viktig å kose seg. NutriBowl gjør det enklere å spise sunt og variert i hverdagen, slik at du kan spise det som frister mest i helgn.
Kostholdsendring
Ved å spise 7 av NutriBowl sine måltider hver uke, er du godt på vei mot å legge om kostholdet ditt til det sunnere. Kanskje du tenker at du må droppe bacon på søndager eller ribbe på julaften for å være sunn, men det er hva du spiser til daglig som virkelig utgjør den store endingen og som vil gi resultater, både på kort og lang sikt.
Miljøvennlig
Å redusere kjøttforbruket er noe av det viktigste vi som enkeltmennesker kan gjøre for miljøet og kloden vår. Mange synes det er utfordrende å lage vegetariske retter, fordi det krever andre råvarer og teknikker enn man er vant med. Ved å velge NutriBowl får du flere kjøttfrie måltider i uken, uten å føle at du må lære deg matlagingskunsten på nytt. Dette er både godt for helsen din og miljøet vårt.
Previous slide
Next slide

Hva serverer og leverer vi?

Gode smaker
Vår meny er svært variert. Vi har italienske, meksikanske, asiatiske, indiske, fusion retter og mye mer. Vi legger vekt på gode smaker, og vil svært gjerne ha din tilbakemelding slik at vi kan bli enda bedre. Et av våre mål er at du skal utvide horisonten når det kommer til plantebasert og sunn mat, bli kjent med nye råvarer og samtidig få fantastiske smaksopplevelser.
Ny meny hver uke
Menyen varierer fra uke til uke, men vi har noen klassikere og kundefavoritter som går igjen.
Råvarer
Menneskekroppen er skapt for å spise og fordøye hele råvarer, og vi bør spise mer av det for å opprettholde god helse. Hele råvarer har ofte kortere holdbarhet og krever mer tid å tilberede på kjøkkenet, og kan derfor være en årsak til at man går for enklere løsninger. Vi mener det absolutt er verdt det, derfor baserer vi maten vår på hele, ekte råvarer fra planteriket, og lager maten for deg, så du slipper å tenke på det.
Variasjon
Variasjon er et viktig element i et sunt kosthold, og NutriBowl gir deg en variasjon av råvarer og retter som er vanskelig å tilberede på egenhånd. Vi introduserer deg for nye råvarer, og benytter en del ingredienser og kryddere som du kanskje ikke ville brukt på kjøkkenet selv. Ta en titt på våre innholdsfortegnelser, de er vi stolte av.
Superfood
Superfoods er matvarer som ansees å ha et svært høyt innhold av næringsstoffer som er helsebringende for deg. Det fins mye superfoods i norsk natur også, og hos oss vil du få en god kombinasjon av “superråvarer” fra både inn- og utland.
Sesong og lokalt
Vi etterstreber å bruke grønnsaker i sesong og velger lokale produsenter av råvarer der det er mulig. Vi elsker kortreiste og lokale råvarer, og ønsker å støtte opp under alle som bidrar til lokal produksjon..
Previous slide
Next slide

Hvordan lager vi maten?

Leger og ernæringsfysiologer
Helse er vårt hovedfokus. NutriBowl er skapt for å hjelpe deg til å få bedre helse gjennom måltidene du spiser. Matlagingsprinsippene våre er utviklet av leger og ernæringsfysiologer for å kunne gi deg den sunneste maten, slik at du styrker helsen og forebygger sykdom.
Plantebasert
Svært mange anerkjente studier, bla. "Kinastudien" (av T. Colin Campbell), påviser at hel, plantebasert kost er det som gir best helse, reduksjon av sykdommer og flere gode, levedyktige år. De fleste spiser for lite grønnsaker, fullkorn, frø, nøtter, frukt, bær og belgvekster, ofte fordi man ikke vet hvordan man skal sette disse råvarene sammen slik at det smaker skikkelig godt. Der kommer vi inn og hjelper deg!
Protein og fett
Vi bruker lite fett i våre retter, og når vi benytter det, bruker vi oliven- og avokadoolje. Ved å bruke rene og næringsrike råvarer og samtidig holder mengden tilsatt fett lav, vil næringstettheten i rettene øke. Dvs at det er mye næring pr kalori i rettene. Det er en myte at plantebasert kost ikke inneholder nok proteiner. Våre retter er fulle av proteinrike bønner, kikerter, linser og eller tofu, men det mange ikke vet, er at det er proteiner i grønnsaker og korn også. I prinsippet kan man dekke proteinbehovet sitt ved bare å spise fullkornsris og brokkoli hvis du spiser 2000 kcal pr dag. NutriBowlrettene er altså protein- og næringstette uten å gi for mye kalorier.
Råvarebasert
Fordi det naturlige, er og blir det beste for kroppen din. Den sunneste og mest helsebringende maten, er den du lager selv fra bunnen av - med hele, naturlige råvarer.
Uten tilsetningsstoffer og hvitt sukker
Flere og flere studier viser at kroppen vår har det best uten mat som er tilsatt masse sukker og andre tilsetnings- og fyllstoffer. Dette er vi opptatt av, og bruker derfor ingen tilsetningsstoffer, konserveringsmidler eller tilsatt sukker i våre retter. Vi liker maten, og kroppen vår, ren og pen.
Skånsom tilberedning
Når vi lager rettene våre, bruker vi minimalt med olje, og friterer aldri. Vi tilbereder maten skånsomt, og ikke ved for høy varme, slik at næringsstoffene i råvarene bevares mest mulig.
Bærekraftig mat
Vi ønsker å ta vare på både helsa di og kloden vår mest mulig. Vi pakker maten vår i bambusesker, for å ha minst mulig miljøavtrykk på emballasjen vår. Å spise plantebasert er det største grepet enkeltindividet kan ta for å redusere CO2 utslipp. Ved å velge NutriBowl, gjør du derfor en stor tjeneste til både kloden vår og kommende generasjoner.
Konserveringsmidler
Rettene våres lages og posisjoneres, og settes rett på frys. Dette gjør vi fordi vi ikke ønsker å bruke konserveringsmidler i maten vår, og fordi frysing av maten bevarer næringsinnholdet på best mulig måte.
Click Here
Previous slide
Next slide

Hva er sunn mat?

Målet vårt er å gi deg den sunneste ferdigmaten på markedet. Våre flinke kokker og ernæringsfysiologer samarbeider om menyen og rettene, slik at du får helsebringende mat som også smaker nydelig.

Vår matlaging baserer seg blant annet på prinsippene fra Nasjonalt råd for ernæring for å fremme folkehelsen og forebygge kronisk sykdom.

De anbefaler «et kosthold som hovedsakelig er plantebasert og som inneholder mye grønnsaker, frukt, bær, fullkorn og fisk, og begrensede mengder rødt kjøtt, salt, tilsatt sukker og energirike matvarer.»

Dette kan høres enkelt ut, men er ofte vanskelig å opprettholde i hverdagen enn man skulle tro. NutriBowl vil hjelpe til med å gjøre slik mat lett tilgjengelig, og til et enkelt og fristende valg.

Vi opplever at det folk synes er mest utfordrende er å få i seg nok grønnsaker og belgvekster, og ikke minst gjøre disse råvarene om til retter man elsker. Vi har snudd matlagingen på hodet, og i stedet for å legge til grønnsaker på middagstallerkenen, lager vi hele retten av råvarer fra planteriket.

Vi ønsker å hjelpe deg i retning av et mer “plantebasert kosthold” i henhold til anbefalingene fra både norske, og internasjonale eksperter. Maten vår er laget av naturens sunneste råvarer, som grønnsaker, belgvekster, fullkorn, nøtter og sopp. Våre retter passer godt til både kjøtt og fisk, men er kan gjerne spises som selvstendige retter, da de er næringsrike og mettende.

Vi bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettsiden vår. Hvis du fortsetter å bruke dette nettstedet, antar vi at du er fornøyd med det.