Ofte stilte spørsmål

Du får ferdiglagde og spiseklare måltider (lunsj og/eller middag), som kan varmes opp i mikro eller vanlig ovn. De er pakket i porsjonsbegere som du lett kan ta med deg på farten, eller som du kan sette rett i ovnen eller micro for oppvarming. Dette er ekte råvarer uten kunstige konserveringsmidler, som har en holdbarhet på 4 dager i kjøleskap, og er ment å spises mandag-torsdag. Hvis du vet at du ikke får spist rettene innen da, anbefaler vi at du fryser dem ned med en gang du mottar dem, og for eksempel sparer dem til en matfest på et senere tidspunkt.

Vi har foreløpig bare ett valg, og det er “skikkelig sunn mat”. Vårt team av leger, ernæringsfysiologer og kokker setter sammen en variert meny fra uke til uke. Slik kan du utvide horisonten og oppdage nye favoritter.  Mindre å tenke på for deg, og mer variert næring for kroppen.

Menyen utvikles i tett dialog med våre kunder slik at du selv har mulighet til å påvirke.

Sjekk vår instagram-profil Nutribowl.no for neste ukes meny

Ja. Alle rettene er helt ferdiglaget, og det eneste du trenger å gjøre er å varme dem opp i ovn og micro direkte i innpakningen.

Ønsker du tilbehør som f.eks. ris og/eller salat, lager du dette selv.

Vi kan ikke uttale oss om andre matkasser, men hos oss er hovedfokuset helse, og det er med utgangspunkt i dette vi lager vår meny. Rettene er utviklet av kokker og ernæringsfysiologer og laget med råvarer som både norske og internasjonale eksperter anerkjenner som optimale for forebygging og reversering av sykdom. Vi benytter hovedsakelig hele råvarer fra naturen, unngår fritering, for høy varmebehandling, tilsetningsstoffer og raffinert sukker etc. Vi anbefaler også alltid fullkornsprodukter som tilbehør.

Noen av våre retter er laget rett før levering, andre er laget tidligere og fryst ned. Vi bruker frys fordi dette etter vår mening er den beste måten å konservere denne typen mat på og samtidig bevare mest mulig av næringsstoffene.

Pr i dag inneholder noen av rettene våre gluten (se allergen merking under hver rett), men de fleste er glutenfrie.

Dersom du kun ønsker retter uten gluten, så gi oss beskjed ved bestilling, så ordner vi det. 

Alle våre retter er uten melk, egg, skalldyr, fisk og bløtdyr. 

Rettene inneholder iblant peanøtter og andre nøtter, soya, selleri, sennep, sesam og lupin. Rettene som inneholder gnocchi, nudler og couscous, inneholder også hvetegluten. Vi bruker tamari istedet for soyasaus, der det er aktuelt.

Alle rettene er merket med allergener, men pr i dag tilbyr vi dessverre ikke en egen meny til personer med allergi. Ta gjerne kontakt, slik at vi vet om at du er interessert.

Alle våre retter er 100% plantebaserte, og kan gjerne spises som selvstendige retter da de er næringsrike og mettende. Rettene passer også godt til både kjøtt og fisk, hvis du ønsker å spise det ved siden av.

Middagene er normalt rundt 400 gram avhengig av innhold. Næringsmessig er rettene godt sammensatt, men vi anbefaler å spise rettene sammen med grovbrød, fullkornsris, poteter, salat e.l.

Porsjonene er beregnet for 1 person (altså feks 4 middager til 1 person). Hver porsjon er ca 400 gram. Når det er sagt, så varierer det veldig hvor mye man spiser.

Noen velger å koke ris eller servere med brødskiver ved siden av, og noen syns det er for mye mat. Noen par lager tilbehør og deler 1 boks på 2 personer. Vi anbefaler å spise middagene med et fullkornsprodukt (brødskive, fullkornspasta eller -ris, eller lignende), og gjerne ha en enkel salat ved siden av. Fullkornsprodukter er både mer mettende og mye sunnere enn f.eks. hvit ris/hvitt brød. Dette er pga. sitt høye innhold av fiber, vitaminer og mineraler, som er mer eller mindre fjernet i hvitt/raffinert mel og ris. 

For 2 personer anbefaler vi generelt 2 porsjoner/bokser.

For 3 personer får vi ofte høre at det holder med 2 porsjoner/bokser når man lager litt godt med tilbehør til.


For barnefamilier avhenger det av hvor store barna er, hvor mye de spiser og hvor mye tilbehør man eventuelt har til. For 2 små barn og 2 voksne kan det iblant også holde med 2 porsjoner/bokser. Er barna større eller spiser mye, trenger man kanskje 3 bokser til 4 personer.
Våre retter kan også spes på med det du måtte ha i kjøleskapet av ekstra grønnsaker, en boks med bønner eller kjøtt/fisk/kjøtterstatning e.l. for de som ønsker det. Slik kan middagen rekke til fler. Det er stort sett mye smak i alle rettene, så de tåler godt å utvides med ekstra innhold og brukes som en «base» for å få til en smakfull middag til flere.


Vi anbefaler å prøve seg litt frem med hva som kan passe for deg.

Næringsinnhold for alle våre måltider, finner du under respektiv rett i fanen “Retter” her på hjemmesiden.

Ja. Alle rettene for én uke leveres samlet på mandag ettermiddag (for bedrift, etter avtale).

Mandag ettermiddag for privatpersoner. Etter avtale for bedrift. 

Du får en SMS når leveringen nærmer seg. Dersom ingen er hjemme settes varene utenfor inngangen. Du får da en ny SMS fra oss om at varene er satt utenfor. Når varene settes igjen er det ditt ansvar å ta disse inn og sette maten i kjøleskapet. 

Dersom du vet at du skal være bortreist, sett abonnementet på pause eller ta kontakt med oss for å eventuelt be om levering til en annen adresse.

Det er ingen bindingstid hos oss. Dersom man har abonnement, kan dette stanses eller pauses ukentlig iht. informasjonen under.

Fristen for å endre, kansellere eller pause abonnementet er tirsdag kl 12.00 uken før levering. Se resten av våre vilkår (link). Du kan når som helst avslutte eller pause ditt abonnement for leveringer etter inneværende uke. 

NutriBowl passer for deg som

– ønsker å spise sunnere
– ikke alltid har tid til å lage råvarebaserte måltider i hverdagen selv
– ønsker mer overskudd og energi
– ønsker å spise mer plantebasert
– er opptatt av helse og glad i god mat
– ønsker å forebygge eller reversere kronisk sykdom

Vår mat lages med helsefremmende råvarer og med mindre fett og salt enn annen ferdigmat. Dette kan være uvant for enkelte og kan kreve litt tilvenning. Smaksløkene tilpasser seg for øvrig maten man spiser til vanlig. Supersunn mat vil smake supergodt etterhvert, men gjøre kroppen godt med en gang 😉  

Fikk du ikke svaret du ønsket?

Kontakt oss

Vi bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettsiden vår. Hvis du fortsetter å bruke dette nettstedet, antar vi at du er fornøyd med det.