Ofte stilte spørsmål

Du får ferdiglaget og spiseklare måltider (lunsj og/eller middag), som kan varmes opp i mikro eller vanlig ovn. De er pakket i porsjonsbegere som du lett kan ta med deg på farten, eller som du kan sette rett i ovnen eller micro for oppvarming. Måltidene leveres ved kjøleskapstemperatur og må oppbevares i kjøleskap. Dette er ekte råvarer uten kunstige konserveringsmidler, så de har en holdbarhet på 4 dager i kjøleskap. Det er ment at du skal spise de mandag-torsdag, så kan du spise hva du selv ønsker i helgen. Slik får du et variert, næringsriktig og sunt kosthold.

Vi har bare ett valg, og det er “skikkelig sunn mat”. Vårt team av leger, ernæringsfysiologer og kokker tar de vanskelige valgene for deg, og setter sammen en meny som varierer fra uke til uke. Ved å utvide horisonten oppdager man nye favoritter og får et mer næringsrikt kosthold. Mindre å tenke på for deg, og mer variert næring for kroppen.

Menyen utvikles i tett dialog med våre kunder slik at du selv har mulighet til å påvirke.

 

Sjekk vår instagram-profil Nutribowl.no for neste ukes meny

Ja. Alle rettene er helt ferdiglaget. Det eneste du trenger å gjøre er å varme opp. Hver rett kan varmes i ovn og micro direkte i innpakningen.

Vi kan ikke uttale oss om andre matkasser, og mange tilbyr etterhvert sunnere alternativer enn tidligere. Hos oss er fokuset helse fra topp til tå, og det er med dette utgangspunktet vi utvikler vår meny. Rettene er utviklet av kokker og ernæringsfysiologer og laget med råvarer som både norske og internasjonale eksperter mener er optimale for god helse. Vi bruker blant annet utelukkende fullkorn (aldri hvitt mel, hvit pasta etc), og unngår helseskadelige tilberedningsmetoder (som fritering), skadelige tilsetningsstoffer mv.

Noen av våre retter er laget rett før levering, andre er laget tidligere og fryst ned. Vi bruker frys fordi dette etter vår mening er den beste og sunneste måten å konservere denne typen mat. På den måten kan våre kokker også være litt sammen med familiene sine i helgene (ikke all maten lages søndag), og vi reduserer matsvinn ved at aldri noe går til spille.

Derfor er måltidene ment for å spises mandag-torsdag, og ikke fryses.

 

 

På sikt ønsker vi å lage en helt glutenfri meny. Og vi lager stadig nye, glutenfrie retter. Pr idag inneholder noen av rettene våre gluten, men de fleste er glutenfrie. 

Dersom du kun ønsker retter uten gluten, så gi oss beskjed ved bestilling, så ordner vi det. 

Alle våre retter er uten melk, egg, skalldyr, fisk og bløtdyr. 

Rettene inneholder iblant peanøtter og andre nøtter, soya, selleri, sennep, sesam og lupin.

Vi unngår gluten så langt vi kan, men noen få av rettene inneholder gluten i form av fullkornsvete (feks i wrap). Vi jobber med å finne et godt alternativ til dette. 

Alle rettene er merket med allergener. 

Pr idag tilbyr vi ikke en egen meny til personer med allergi. Man kan selv velge å kjøpe pakken og eventuelt gi de rettene man ikke tåler til noen andre som har lyst på et sunt og godt måltid. 

Det er mulig å unngå gluten ved å spise våre wraps som en salat i steden. Men dersom du ikke tåler “spor av gluten”, eller har cøliaki, så har vi dessverre ikke et tilbud til deg pr idag. Men forhåpentligvis kommer det også snart! Ta gjerne kontakt, slik at vi vet om at du er interessert.

Alle våre retter er 100% plantebasert. Det er selvfølgelig mulig å legge til kjøtt/fisk selv. På menyen man får i posen med hver levering vil det stå hvilke retter som passer best til hva. Næringsmessig trengs det ikke å tilsettes noe annet enn for eksempel to grove brødskiver, fullkornsris eller tilsvarende. 
Middagene er normalt rundt 400 gram avhengig av innhold. Næringsmessig er rettene godt sammensatt både med tanke på protein og andre viktige næringsstoffer. Vi anbefaler å spise rettene sammen med grovbrød, fullkornsris, poteter e.l.

Porsjonene er beregnet for 1 person (altså feks 4 middager til 1 person). Hver porsjon er ca 400 gram. Når det er sagt, så varierer det veldig hvor mye man spiser. Noen velger å koke litt ris eller ha noen brødskiver ved siden av, og noen syns det er for mye mat. Noen par lager tilbehør til og deler 1 boks på 2 personer. Vi anbefaler å spise middagene med noe fullkorn (brødskive, fullkornsris eller lignende) og gjerne en enkel salat. Vi anbefaler fullkorn da det både er mer mettende og mye sunnere enn feks hvit ris/hvitt brød.

For 2 personer anbefaler vi generelt 2 porsjoner/bokser. 

For 3 personer får vi ofte høre at det holder med 2 porsjoner/bokser når man lager litt godt med tilbehør til. 

For barnefamilier avhenger det av hvor store barna er, hvor mye de spiser og hvor mye tilbehør man eventuelt har til. For 2 små barn og 2 voksne kan det iblant også holde med 2 porsjoner/bokser. Er barna større eller spiser mye, trenger man kanskje 3 bokser til 4 personer. 

Våre retter kan også spes på med det du måtte ha i kjøleskapet av ekstra grønnsaker, en boks med bønner, kjøtt/fisk/kjøtterstatning e.l. for de som ønsker det, for å få middagen til å rekke til fler. Det er stort sett mye smak i alle rettene, så de tåler godt å utvides med ekstra innhold og brukes som en «base» for å få til en smakfull middag til flere. 

Vi anbefaler å prøve seg litt frem med hva som kan passe for deg.Vi anbefaler at rettene spises med fullkornsbrød, fullkornsris, quinoa eller lignenede. 

Under følger et eksempel på næringsinnhold i rettene i menyen: 

Rainbow wrap: Energi 2309kJ, 552 kcal, fett 16,6g, hvorav mettet fett 4,6g, protein 18,2g, karbohydrater 91,4g, hvorav sukkerarter 2g, kostfiber 17g, salt 2,5g

Divali wrap: Energi 2422kJ, 580 kcal, fett 16,3g, hvorav mettet fett 3,9g, protein 18,7g, karbohydrater 101,1g, hvorav sukkerarter 2,6g, kostfiber 18g, salt 2,5g

Arabisk Tagine: Energi 856kJ, 206 kcal, fett 7,6g, hvorav mettet fett 0,6g, protein 8,4g, karbohydrater 30,2g, hvorav sukkerarter 0,2g, kostfiber 7g, salt 2,9g

Smak av karibien: Energi 1512kJ, 362kcal, fett 11g, hvorav mettet fett 7,3g, protein 13,7g, karbohydrater 62g, hvorav sukkerarter 0g, kostfiber 14g, salt 1,9g

Healthy Comfort: Energi 2018kJ, 479kcal, fett 11,8g, hvorav mettet fett 1,5g, protein 17g, karbohydrater 86g, hvorav sukkerarter 1g, kostfiber 12g, salt 1,5g

Indisk kidneybean-curry: Energi 1344kJ, 322kcal, fett 9,1g, hvorav mettet fett 2,9g, protein 15,2g, karbohydrater 57,5g, hvorav sukkerarter 0g, kostfiber 12g, salt 2,3g

 

Ja. Alle rettene for én uke leveres samlet på mandag ettermiddag. (for bedrift, etter avtale).

Mandag ettermiddag for privatpersoner. Mandag morgen for bedrift. Rettene for uken leveres samlet og må oppbevares i kjøleskap.

Du får en SMS når leveringen nærmer seg. Dersom ingen er hjemme settes varene utenfor inngangen. Du får da en ny SMS fra oss om at varene er satt utenfor. Når varene settes igjen er det ditt ansvar å ta disse inn og sette maten i kjøleskapet. 

Dersom du vet at du skal være bortreist, sett abonnementet på pause eller ta kontakt med oss for å eventuelt be om levering til en annen adresse.

Det er ingen bindingstid. Dersom man har abonnement kan dette stanses ukentlig iht informasjonen under.

Fristen for å endre, kansellere eller pause abonnementet er tirsdag kl 12.00 uken før levering. Se resten av våre vilkår (link). Du kan når som helst avslutte eller pause ditt abonnement for leveringer etter inneværende uke. 

NutriBowl passer for deg som har et ønske om å spise sunnere eller et ønske om å bli friskere. 

Vår mat lages med helsefremmende råvarer og med mindre fett og salt enn annen ferdigmat. Dette kan være uvant for enkelte og kan kreve litt tilvenning. Dersom man ikke har et litt sunt kosthold fra før, kan det ta noen uker før smaksløkene tilpasser seg og lærer seg å sette pris på den nye maten. Den tiden er det verdt. For andre som ikke er like vant til kunstig smaksforsterkere (estoffer) og annen «matsminke», så vil man lettere kunne sette pris på smakene fra starten. Kanskje er du en av de. 

Det er uansett verdt å ta en test, vi lover en mettene og god opplevelse. 

Fikk du ikke svaret du ønsket?

Kontakt oss