Maten

Maten du får hos oss er først og fremst skikkelig digg! Det er det aller viktigste. Ellers ville du aldri bestilt den igjen, uansett hvor sunn den var.. Trikset vårt er at vi lager skikkelig god mat, som i tillegg er så sunn som mulig. Det vil si at vi bruker hele råvarer, de sunneste råvarene, uten tilsetningsstoffer, ikke hvitt sukker, ikke hvitt mel og ikke noe annet tull.

Du skal bli god og mett, og du skal tenke “Dette er så innmari verdt hver eneste krone!” Hvis du er en av de som er åpen for nye smaker vil du elske NutriBowl! Vi lager din yndglingsmat på en sunn måte. Vår signatur-rett er lasagna, og vi kan nærmest garantere at det vil bli din nye favoritt. Hvert måltid er satt sammen av ernæringsfysiologer for optimal ernæring.

Hvorfor

De færreste har tid til å lage god mat fra bunnen av i en travel hverdag. Man tyr fort til enklere løsninger med mindre variasjon i råvarene og ferdigproduktene sniker seg fort inn.

Kostholdsendring på egenhånd er vanskelig, på grensen til umulig. Mange vil spise sunnere. Kanskje har du også funnet en ny og sunn oppskrift på Instagram, serverert den for familien, og merket hvordan motivasjonen raskt stupte når ingen var spesielt begeistret.
Det tar tid å finne ut av hvordan man kan gjøre ting på nye måter. Langt fra de fleste sunne oppskrifter smaker godt.. Derfor har vi brukt de siste tre årene på å utvikle fantastiske retter som er vanvittig gode, laget med de sunneste råvarene. Og dette vil vi dele med deg.

Ved å velge NutriBowl kan du på ett blunk legge om nær 50% av kostholdet ditt. Uten å anstrenge deg engang. Uten masse tid, prøving og feiling, stress og styr. Derfor funker det. Vi viser deg hvor godt sunn mat kan smake! Da blir det ikke vanskelig å spise sunnere, tvert imot, det går av seg selv.

Hvordan

Vi skal gi deg den sunneste maten vi kan klare å sette sammen. Og selvfølgelig skal det smake fantastisk!

Vår mat lages etter følgende prinsipper:

• Plantebasert – fordi de aller sunneste råvarene kommer fra planteriket. Og fordi de mange spiser altfor lite grønnsaker, fullkorn, frø, nøtter, frukt, bær og belgvekster.
• Råvarebasert – fordi det er riktig som bestemor sa.. Det sunneste er det du lager selv fra hele, naturlige råvarer. Du finner altså ikke ultraprosesserte ingredienser hos oss
• Uten tilsetningsstoffer og hvitt sukker – fordi kroppen antagelig har det best uten
• Skånsom tilberedning – vi friterer selvfølgelig aldri og vi lager maten slik at næringsstoffene bevares
• Rent og miljøvennlig – fordi vi ønsker å bidra til både din helse og planeten på alle måter vi kan. Derfor har vi så mye økologiske råvarer som mulig

Våre kokker

Det er selve matlagingen som tar tid. Skulle man laget disse rettene hjemme på sitt eget kjøkken så ville mange av måltidene tatt timesvis å lage. Det vet vi at de fleste ikke får til i hverdagen. I tillegg kommer planlegging, handling og oppvask! Vi handler, kutter, kapper, koker, steker, blander og mikser for deg.

Vårt produksjonskjøkken stappfullt av ivrige, fantastiske kokker som brenner for å at du skal få den aller beste og sunneste maten levert hjem på døra.

Meny

I vår meny er det masser av variasjon. Italiensk, meksikansk, asiatisk, indisk, fusion og mye mer. Det vi legger vekt på er de gode smakene. Vi har ofte fått høre “Jeg liker egentlig ikke indisk, men den jeg fikk fra dere var skikkelig god!”. Det er vårt mål at du skal utvide horisonten, bli kjent med nye råvarer og få nye fantastiske smaksopplevelser.

Menyen varierer fra uke til uke. Vi har noen klassikere som vår fantastiske lasagne, indiske gryte og pastaretter som går igjen, men ellers er det stor variasjon hver uke og hver måned. Vi tilpasser etter hva som er i sesong og hva som er tilgjengelig.

Råvarer

Hele råvarer er det kroppen er bygget for å spise og fordøye. Det er det vi trenger å spise mer av. Den ultraprosesserte maten som mange spiser mer av enn man er klar over av, er ofte både næringsfattig og iblant direkte skadelig. Derfor holder vi oss langt unna det og bruker heller hele råvarer i vår matlaging. Det er dyrere, har kortere holdbarhet og er mer jobb – men det er verdt det. Det er viktig for å oppnå bedre helse.

Vi ønsker å variere råvarebruken mest mulig, både i forhold til sesong og hva som er tilgjengelig lokalt. Vi ønsker også å introdusere deg for nye råvarer, og ikke minst lage mat med råvarer som du kanskje ikke hadde brukt på kjøkkenet selv.

Det fins mye “superfood” i norsk natur også, så her vil du få en god kombinasjon av “superråvarer” fra både inn- og utland.

Protein

Å få i seg nok proteiner er avgjørende for god helse. Protein er viktig både for store og små. Også når man er syk eller kommer seg etter en skade, er nok proteiner essensielt. Våre retter er satt sammen av ernæringsfysiologer for å oppnå en optimal sammensetning, blant annet med tanke på protein.

Alle våre retter inneholder minimum 20-25 gram protein pr rett. Dersom du ikke er toppidrettsutøver eller trener veldig mye/hardt, så er dette nivået riktig for å oppnå god helse.

Dersom du er en av de som alltid bestiller doble porsjoner og trenger mye mat, har du kanskje et forhold til proteiner og har regnet på hvor mye du trenger. For eksempel hvis du er aktiv i idrett. Da bestiller man kanskje doble porsjoner, eller drikker en proteinshake mellom måltidene.

50% kostholdsendring

Vårt mål er å gi deg skikkelig sunn og god hverdagsmat – og skikkelig god samvittighet! Ved å spise 7 måltider fra oss pr uke, samt velge en normal og sunn frokost i hverdagen, har du med et knips lagt om over 50% av kostholdet ditt. Og DET er bra jobba!

Det viktige er hva man spiser flere ganger hver dag, ikke hva man spiser iblant. Mange tenker at man må droppe bacon på søndager eller ribbe på julaften for å være sunn, men det er ikke det det handler om. Tvert imot. Det er hva du spiser hver dag som er det viktige for helsen både på kort og lang sikt.

Derfor har vi gjort det veldig enkelt å spise sunt i hverdagen, også kan du spise det du ønsker fredag til søndag med kjempegod samvittighet. Da vet du at du har fått i deg vanvittig mye grønnsaker og sunn og god mat hele uken. Hverdagen er det viktigste – og den skal vi hjelpe deg å løse!

Miljø

Å redusere kjøttforbruket er noe av det viktigste vi som enkeltmennesker kan gjøre for miljøet. Ved å velge NutriBowl kan du spise kjøttfritt 4 middager i uken, uten at du tenker over det engang. Godt for helsen og godt for miljøet.